ATT BEFRUKTA SLÄKTEN

Underbar bio idag igen. Älskar dessa djupa vackra filmer som går på alternativ-biograferna. Trist att ingen jag känner gör det också. Satt på bion själv idag igen. Men bio är inte socialt i alla fall tänkte jag.

image865

JULETID

Det är den sista oktober. Pyntet har funnits i affärerna i flera veckor. Mindre än två månader till julafton. Skinka, prinskorv, köttbullar, glögg och doft av nejlika. Jag fick ett sug efter sommar och sol och goda fruktdrinkar.

Juice, hallon och banan blev det.
 
image864

GRILLAT ÄR GODAST

Massa ljus. Som en liten brasa i vardagsrummet. Mys. Borde köpa marshmallows.

image863

ÖVERRASKNING

Jag träffade en trevlig kille i lördags. Det verkar som att han tyckte att jag var trevlig också.

image862

DOFT I SINNET

Oj, det här hör inte till vanligheten. Hand upp alla som sitter på ett kontor som doftar ljuvliga rosor?

NÄEMEN

...kommer jag här och går med påsar i händerna idag igen?

image861

FREDAGSKLÄNNING

Måste ju fortsätta med fredagsklänning sedan busschauffören började uppmärksamma det.

image860

UPPSKATTNING

..från chefen. Jättekul!

image859

FIXAR BIFFEN

Hemlagade hamburgare... yummie!

image858

HOT MAMA

Mamma och sötnosen som snart kan stå, verkar det som...

image857
L är nyklippt och superhet - min bästa...

MYS MED LILLA M

Så skönt att komma hem till vännerna och leka med deras lilla M.

image854
Busfröt!

image855
Hon jollrar och skrattar hela tiden

image856
Såååå fin!

PUFF

Jag skulle sortera smutstvätt och byta om inför träningen. Så hittade jag de roliga plastplupparna och så satt jag och klämde på dem istället. Man klämmer flest om man snurrar plasten men då går man misste om känslan när man nyper den mellan fingrarna.

image853

MÅNGA MINUTER SMÅ

Det är svårt att välja. Är den för låg eller för vit. Är den romantisk eller puttinuttig. Jag ödslade massa beslutsminuter i varje affär och stackars IKEA hann vi springa igenom på 15 minuter det sista vi gjorde. Det är konstigt ibland att nån minut här och där blir till timmar i slutändan.

image852


NEEDLES AND BLUEBERRIES

Företagssköterskan var på plats. Ville ha mitt blod. Stack mig och jag tittade åt sidan. Såg henne lägga rören på rad, många rör, med mitt mörkröda blod. Hon satte en liten papperstuss över nålsticket och tejpade fast den. Så, nu var det klart. Inte så farligt va. Men jag får alltid så ont efteråt. Ett litet blåbär i armvecket.

image851

HELLS KITCHEN

image850

TIDSBRIST

Som vanligt går klockan mycket fortare än att jag hinner med. Har massa fler bilder idag... Får blogga om det imorgon istället. För nu är det hög tid att natta...

LÖNING PÅ TORSDAG

Ikväll har jag gjort av med lite mer pengar. Snälla L har kört runt med mig i hela Tornby och letat inredningspryttlar. Blev en hel del påsar och jag känner mig mycket nöjd.

-Äntligen köpt nya köksstolarna, vita enkla, från Duka home.
image841

-Nya fräscha blommar, vita doftrankor... samt vita romantiska krukor till dem.
image842 
image843

-Ram i samma stil.
image844

-Ett hjärta eftersom jag läst lite om Feng Shui.
image845

-Ytterligare en blomma, med hjärtan i form av hjärta
image846

-Förkläde.
image847

-Mjuk pläd.
image848

-Tyg till väggen
image849


-Lite smink, gardiner och ljus, ljus, ljus...

PYSSEL

Om det är hösten, mörkret, bristen på pengar eller något helt annat som det beror på låter jag vara osagt. Men faktum är att jag har en enorm inredningslust - nu! Sedan jag kom hem från Sundsvall vill jag möblera om alla rum, byta gardiner, mattor, sätta upp tavlor, köpa nya blommor och fixa alla småprojekt som bara blivit halvt genomförda hitintills.

Det innebär att jag skruvar om en lampa...

Tvättar mattor för hand i badkaret...

Testar nya gardiner i sovrummet...

Spänner upp tyg på väggen...

Springer även i inredningsbutiker på lunchen istället för att äta. Nej nu skojade jag. Jag skulle aldrig kunna sluta äta.

ÖVERTID

Jag har gjort en insats för företaget. Ringt kunder på min fritid. Gjorde bra resultat. Var nästan roligt. Hemma och vaken en och en halv timme innan sovstunden och så tillbaka till kontoret igen... What goes around comes around.

LILLEN

Jätteroligt att hinna se minstingen i släkten.

image839

Det senaste tillskottet...

image840

Min kusin, pappan, är två år yngre än mig.

ARTONNITTIETT

Jag och myspys-E avnjöt en härlig middag på 1891. Fint belägen restaurang på en inglasad innergård i mitten av gallerian av Sundsvalls gamla stenhus.

image837
Söta E

Jag åt mumsigaste ceasarsalladen

image838

REVEN REV EN ANNAN REV

image836

Det blev en annan jacka. En grön.

WHAT IF?

Hann förära mina föredetta arbetskamrater ett besök med fikabröd på fredagseftermiddagen.

Känns som om de alla är min andra-familj där jag på något sätt växte upp. De sa sig kunna ordna ett arbete till mig på studs om jag ville tillbaka. Skönt att höra.

image835

LIKA SOM BÄR

Mor och dotter * 2

image834

TREMÄNNING

...säger jag men syssling säger de som kommer från Göteborg.

image832
Så goa och fina tjejer! Glad att vi fick chans att träffas lite grann även om vi inte hann prata klart om alla killar.

image833

BRODER JAKOB

Lillebror såg jag senast i påskas...

image831

KUSIN VITAMIN

Inget ont som inte har något gott med sig. Trevligt att träffa alla släktingar igen.

image828

image829

image830

DAGENS KALORIER

image825
Smörgåstårta

image826
Hallstrad fjällröding, pressad potatis och vitvinssås

image827
Färskostpannacotta med hallon- och lingonconsommé

PIPPIFÖTTER

image824

Tycker jag ser ut som Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump.

MIO MIN MIO

...fick tårarna att rulla.

image820

image821

Men det har varit en mycket fin dag!

SNÄCKAN

...hade passande nog praktik denna vecka och var på väg upp till kustbevakningsbåten i Härnösand. Roligt att vi hann ses en snabbis igår kväll!

image822 image823

HÄLSOLINJEN

Vi skulle ta en sallad och heja på Sverige...

image819

WILD N CRAZY

Det är spännande att åka 60 mil för att gå på begravning och glömma följande hemma:
-Linserna
-Klänningen
-VISA-kort och legitimation
?

NORRLANDSLUFT

Full fart på motionsrundan med morsan.

image817

LÄRKLEKTION

Kvinnan bredvid mig var glad över att hon hann i tid. Hon hade stått på fel spår. Hon skulle till Sundsvall. Vart skulle jag? Hon hade en fin hibiscus i sin påse. Om jag var från Sundsvall? Vad jag jobbar med? Vad hade jag för utbildning? Hon tyckte att det var bra att jag läst natur, det är inte många flickor som gör det. Det är svårare att få bra betyg där än på andra program. Hon hade varit och hälsat på sin väninna i Stockholm. Jag kanske visste vem hon var, från Alnön. Hjördis Schymberg. En av Sveriges främsta operasångerskor. Hon hade ett album med urklipp från alla Sveriges dagstidningar. Vi kollade och läste de gamla maskinskriva texterna. Det är för synd att de gör om operorna idag. Det kommer någon ny regissör som måste imponera och skriva om. Kvinnan bredvid mig var proffessor i skogsbruk. Han hade en fin hibiscus i sin påse. Hon bor i Umeå där hon trivs bra. Umeå är visserligen plattare än Sundsvall men med större kulturutbud och erkänt universitet. Hon berättade om lärkträdet som de forskar om. Om de kan få lärk att växa så kan man använda det trät istället för impregnerat virke. Miljövänligt. Det trät har större kärna än t.ex. gran. Hennes dotter hade varit modedesigner i USA. Dotterns man hade fått en stroke. Kvinnan bredvid mig hade en fin hibiscus i sin påse. Hon hade rest lätt på sin tur till väninnan. Endast sin tandborste och sitt nattlinne hade hon haft med sig. Hibiscusen var i plast och den hade hon köpt på NK.

BOLLAR I LUFTEN

Jag var på promenad med tre girlfriends. Handlade nyttigt snacks till resan imorgon. Jublade till IFK:s snabba 5-0-ledning. Gjorde middag. Chattade. Letade upp nya låtar på nätet. Laddade mp3n. Kollade på grannfejden.Städade. Smsade. Pratade med mormor. Provade svarta klänningar. Pratade med mamma. Sorterade upp bland kvitton i plånboken och städade handväskan. Bytte en lampa. Mätte köksbordet. Svarade på ett mejl. Packade lite grann. Pratade med ytterligare tre personer i telefon. Packade lite till. Satte klockan på 04:45...
Det bär av till Sundsvall imorrn bitti.

SING-A-LONG

Gulliga L bjöd hem på singstar-afton i lördags. Det sjöngs hejvilt och hellre än bra på vissa håll. Dock framkom att det fanns ett antal dopade musikskoleelever på plats bland oss vanliga dödliga. Och nån måste ju vara sämst också.

image813

image814

image815

image816
Jag sjöng visst så falskt att tom bilden sprack...

INFORMATION

En liten förändring har skett i bloggen.

Bloggerskan har blivit mörkare och kortare i håret. Se förvandlingen nedan:

image810 image811 image812

Vi ber om ursäkt för eventuella missöden detta kan medföra.

Eventuella frågor eller synpunkter tas emot i kommentarfältet.

FLIMMER

Under Norrköpings filmfestival har jag åtminstone hunnit se fyra stycken filmer. Alla var bättre en genomsnittsfilm och allra bäst var den franska Mon meilleur ami (Min bästa vän).

Jag såg även: Miss Potter, Pavee Lackeen: The traveller girl och All the days before tomorrow.


NÄR ALLT ÄR FEL

På bion igår så var där en sur gubbe. Han hade glömt sin biljett hemma. Hans fru hade bara tagit med sin. Jag skiter i det här, sa han till biljetttjejen. Så gick han. Frun skakade på huvudet och sprang efter. Som tur var hade han en positiv fru. Vi löser detta, sa frun. Biljetttjejen lovade att de kunde få komma och lämna biljetten efteråt istället. Men inte heller det tyckte gubben var bra. Det var för kort tid innan nästa föreställning som de skulle gå på. Frun övertalade honom om att de visst skulle hinna åka hem emellan. Gubben satt bakom mig i salongen. Han muttrade över hur dumt det var att alla skulle ta sin egen biljett. Det ville han inte vara med om någon till gång. Frun sa att nu glömmer vi detta och njuter av filmen och bjöd honom på något godis. Vad är det här för nåt, sa gubben argt direkt, du vet att jag inte tycker om dessa. Det tog fem minuter innan filmen gick igång och gubben frågade högt varför de aldrig satte igång den jävla filmen. Han suckade högt och den snälla frun försökta lugna honom.

NY ENERGI

Var uppe tidigt imorse på en morgonpromenad med sköna L. Vi fick rosiga kinder i den nollgradiga kylan och friska tankar av solen... Skönt.

image807

image808

image809

SÅ FIN

image806
...min farmor

FARMOR

image805
...för två år sedan

Och jag i glasögon vilket inte hör till vanligheten.

ÖGA FÖR ÖGA, TAND FÖR TAND

Om Du fick ett besked om att du har en dödlig sjukdom och det enda som skulle rädda dig var en transplantation - skulle du då tveka på att ta emot ett organ från en annan person?

Om du själv kan tänka dig att ta emot organ - tycker jag att du borde ställa upp på att eventuellt donera också.

www.livsviktigt.se


IN MY HEAD

Lilla rara farmor. Nu får du äntligen ro.

Det är nog inte vanligt med så fina minnen som du och farfar gett mig. Jag har insett det med åren. Jag uppskattar det mer och mer. Ni har varit fantastiska på ert egna vis. Så måna om alla oss barnbarn. Så genuint intresserade av vad vi gjorde och vad vi ville. Fastän det redan gått några år kommer jag aldrig glömma skrivbordet du satt bakom på biblioteket i Kulturmagasinet. Den stora älgen i paper macher eller de fastklistrade stegen som ledde alla skolbarn uppför trappen till barnavdelningen och till min farmor. Glömmer aldrig heller förstugebron som farfar byggde till er på landet där ni spenderade varenda lediga stund. Sittandes drömmande med blicken ut över vår tjärn. Inte den fina matgruppen i salen där ni bjöd på middag och världens godast hasslebackspotatis. Aldrig de blåa sofforna i vardagsrummet som vi hoppade och lekte i eller de vävda gardinerna där ni gömde godispåsar på trettondagsafton. Jag minns att det var de bästa dagarna på stranden var de när ni var med. Jag minns farmors jordgubbstårta på midsommarafton och farfars alltid lika galna upptåg. Inte kan jag se en silvergrå volvo 240 utan att tänka på er och den orangea filten som låg i baksätet när vi åkte till Örahälla. Jag minns när farfar segnade ihop en midsommar, jag minns att han fick sluta röka. Jag minns när jag fick kika in i ett fågelbo med vackra spräckliga ägg och följa med på älgjakt. Jag kommer ihåg hur stolt jag var när jag visade er mina målade tavlor och farfar som själv var konstnär sa att jag hade en egen teknik. Jag minns farfar med en ryggsäck på isen och när hans ögon blev helt igensvullna av för stark vårsol. Jag minns att jag var hos er den helgen när min kanin dog. Jag minns våra promenader runt sidsjön och att du hade en blå täckkappa och en röd plånbok. Jag minns att vi barnbarn alltid fick leka i ert skafferi och gjorde all mat rosa och grön på karamellfärg. Jag minns även mitt farväl av farfar och hur fin han var även fast han var död. Jag har hur många fina minnen som helst. Ni båda hade en stor portion av humor och det har varit en viktig del i mitt skapande av mig själv att se er så lyckliga och trygga med varandra. Jag älskade att sitta med dig farmor i köket och fastän du började bli glömsk så hade du alltid glimten i ögat. Du la ofta din hand på min, log så där innerligt och sa att jag var speciell. Dina glittrande ögon hoppas jag aldrig att jag glömmer...

Ingen kan säga något annat än att du och farfar hör ihop och jag är på ett sätt hoppfull över att ni nu får återse varandra. Hälsa farfar att vi saknar honom också.


...

Sträcker ut min hand
och försöker nå
vart?
Bortom tid och rum
till ett annan värld

Dit når bara tanken
Dit når bara känslan
Dit når bara hoppet


Har du det bra nu
Ses vi igen
Hör du min röst
Läser du mina tankar
Ser du mina drömmar
Vet du att du finns kvar
hos mig
för alltid

Till Farmor från Annika


...

Det är ljust
men jag kan inte se

Det gör ont
men jag kan inget känna

Det är varmt
men jag fryser

Tiden går
men min värld står stilla

Något är förändrat 
Du saknas


Till Farmor från Annika


HOW TO SAVE A LIFE?

Mamma ringde. Farmor är dålig. Hon äter inte, dricker inte. Hon är medvetslös. De borde åka dit. På hemmet där hon bor sa de att det nog är dags. De har erfarenhet att bedöma sånt. Pappa var ledsen. Vi sa inte mycket men vi kände. Jag grät och mamma sa att giffarna hade vunnit. Jag sov oroligt och kollade mobilen mitt i natten. Jag gick till jobbet och lyssnade på inspirationsföredrag. Jag ringde mamma. Hon satt hos farmor. Hon hade feber och var varm. Hon baddade hennes läppar med vatten. Mamma sa att farmor öppnat ögonen. Mamma hade pratat om oss, brorsan och mig och om släktens lantställe som ligger farmor varmt om hjärtat. Jag ringde pappa. Han sa att farmors hjärna var svullen. Hon fick morfin. Jag ringde brorsan och vi pratade om fina minnen. Mamma berättade att farmor är lugn. Jag gick på bio och tänkte att min fina lilla farmor ligger och dör nu. Jag kan inget göra. Min fina lilla farmor tynar bort och jag sitter här och gråter och kan inget göra.

LEDSEN

Från att i ena stunden fundera på helt onödiga världsliga ting till att i den andra bli påmind om livets baksida.

FACIT

Antal:

oliver på golvet: 2
kladdiga ringar efter glas på bordet: Oräkneliga
använda glas: 32
drinkar på golvet: minst 3 olika
påsar med tomglas: 1
chokladrutor kvar till mig idag: 4
ljudpluppar stereon stod på imorse: Ungefär 100 för mycket
timmar klockan visade när jag kom hem: 5
fläckar på vita soffan och mattan: 0!

SATURDAY NIGHT

La-di-da-da-da-da-da-da...

image800

image801

image802

image803

image804

"...I feel the air is getting hot..."

VI

image799
Numera obligatoriska gruppbilden

RACE ME UP

image795

image796

image797

image798

Roligaste helgen på länge! Grymt härlig känsla att gasa och svänga och tävla.

EN BILD

säger mer än tusen ord:

image794

Men jag lär nog måsta berätta mer sen...

MIDDAGSMYS

Vi fördrev några timmar på Pappa Grappa. Smaskiga pizzor med prosciutto, färska championer, mozzarella och ruccola. Fick lära oss att det heter rocket på engelska. Riktigt kul att prata engelska även om N försöker lära sig och kan förvånande mycket svenska. Jag snubblar på v och w men annars går det hyfsat. 

image792

Att jag är hemma före 23 en fredagkväll är en skräll och ger 24,3 gånger insatsen.  

LÅNGVÄGA BESÖK

image791

Finaste N från Sydafrika

BUSY

Efter en hektisk vecka på både jobb och privat ska det bli skönt med helg... och ännu mer planer!

Varit och handlat, köpt blommor, sprungit till bussen, hem och plockat undan lite, måste diska, ska iväg om tio minuter och måste byta om. Middag med trevliga tjejer står på schemat. Skulle ha behövt tränat lite engelska inför kvällen. It would have been good to have practiced on my english... bla bla...

image789image790

Ville egentligen bara visa de vackra blommorna.

Trevlig kväll! Njut av stunden!

MIN STÖRSTA TALANG

Jag har på senare tid insett att jag har en gåva. Något som är få förunnat. Det är kanske inte passande att tala om hur bra man är. Men jag är fantastiskt bra på att sova. Och inte bara sova utan kanske framförallt på att somna. Jag kan somna liggandes, sittandes, gungandes, duschandes och ätandes. Jag somnar fortare än jag hinner tänka klart tanken i huvudet. Om det fanns en tävling i att somna fort så tror jag att jag skulle kunna ställa upp - och prestera ett bra resultat.

Som motvikt är jag även rätt bra på att vara vaken sent...

BOLLPLANK

Jag är en sån som gärna pratar med folk. Inte om vädret utan mycket hellre om livet, cancer eller hur man får ett äktenskap att hålla i 37 år. De bästa att prata med är ofta några år äldre och några år visare. Även om jag insett att alla människor har sin alldeles egna intressanta historia att berätta.

Jag har en jättefin vän i en kollega i 60-årsåldern. Idag hade vi ett bra samtal igen. Hon tycker att det här med sms, mejl och blogg är så där lagomt bra för att hålla kontakt med folk men påminner mig om att det är svårtolkat. Som upplagt för missförstånd. Hon tycker att man ska träffas och prata. Det är svårt. Jag lever i dataåldern.

Min kollega tycker även att jag är för stolt. Det var lite svårt att höra men jag tror jag förstod vad hon menade och jag tror att hon har rätt. Hon frågade vem som vinner på att jag är stolt och det funderar jag på nu.

FACEBOOK IS FANTASTIC

Jag har inga som helst problem med att fördriva tiden på kvällarna...

image787

...inte dem som kommit på allt detta heller, verkar det som...


MISSION COMPLETED

Flickebarnet är överlämnat till sina rätta ägare. Hon var fortfarande vid liv och vid gott mod trots att hon blev väckt mitt i natten.

TACK för förtroendet!

BOMBER OCH GRANATER

Tidigare ikväll...

image785
image786

Ett så kallat firande - om man nu kan fira en 1-2 förlust mot Bunkeflo. Något avslaget...

STAND-IN

Har just nu en sovandes liten tjej på snart tio månader i rummet bredvid. Jag är så stolt över att få agera barnvakt nån timme åt sötaste familjen LDM. Jag har intagit rollen som superhypad surrugatmorsa och redan under de första fem minuterna hade jag hjärtat i halsgropen, försökte ligga blixtstilla och se henne somna om, smått sparkandes, smått mumlandes och jag kände en moderlig instinkt om att beskydda. Så skönt att se lilla hjärtat lägga sig på sidan (säg nu inte att det är farligt eller nåt?) och ta sina djupa, lugna andetag. Nu smyger jag in titt som tätt för att kollar till henne.

Vågar inte ens fotografera sötnosen... så nu förstår ni hur allvarligt jag tar på detta.

FÅNT JA EN KÖRV

Jag tycker inte man ska underskatta korv. Jag tycker korv är gott.

image784

Jag gillar varmkorv, falukorv, prinskorv, julkorv, chorizo, grillkorv, dansk pölse, lunchkorv och sån där vaheterde...

...och näe, jag vill inte veta vad korv innehåller.

VANEMÄNSKAN

Jag kan på rak arm räkna upp tre saker som jag gör felaktigt VARJE dag.

När jag kommer hem går jag först igenom en ytterdörr med portkod och ett tiotal meter kommer en till dörr med portkod. Jag börjar alltid famla efter nyckelknippan på den sträckan men lyckas aldrig få upp den innan den andra dörren.  

Jag rostar två brödskivor i brödrosten och äter den ena först. Innan jag äter det andra brödet så tänker jag att jag ska värma det, bara lite, innan jag trycker upp det. Varje dag lyckas jag glömma brödet och rosta det totalt svart, trots att jag tänker att nu ska jag inte glömma. 

Jag fyller i användarnamn på olika inloggningar både hemma och på arbetet. Användarnamnet är sparat sedan tidigare så att jag behöver bara trycka pil ner och enter. Sen gör jag likadant när jag kommer till lösenordet, som om det finns sparat också. 

RSS 2.0